Poradca,informátor v oblasti:
životosprávy,zdravotných
ťažkostí,formovania postavy.
J-Synek2.jpg
Diviaky nad Nitricou 33
Mailom:fitness7@azet.sk
Telefonicky:0918490828
Po-Ne:8-20hod.

Pri objednávaní produktov napíšte do mailu okrem adresy
aj vaše telefónne číslo.
Objednávky príjimam:
Mailom : fitness7@azet.sk
Mobil:0918490828
Osobne po dohode
Poštovné sa pohybuje v rozmedzí:0,90-3,60 eur,
v objednávke nad 70 eur sa poštová služba neplatí,
v určitých prípadoch aj pri nižších objednávkach.
Odosielanie výrobkov:do 24hod./ak sú na sklade/

Pri objednávaní produktov napíšte do mailu okrem adresy
aj vaše telefónne číslo.

Jednou z najušľachtilejších činností je znižovanie bolesti a utrpenia druhým.

Cholesterol – ziskuchtivý podvod

Vysoká hladina cholesterolu Vás chrání před zničujícím
účinkem překyselení organismu – to je to skutečné nebezpečí!
Celá problematika cholesterolu se má ve skutečnosti PŘESNĚ NAOPAK,
než jak je oficiální medicínou několik desetiletí chybně
prezentováno. Na počátku tohoto podvodu stálo několik zcela
úmyslně zfalšovaných studií placených farmaceutickým průmyslem.

Cholesterol – ziskuchtivý podvod kolem životně nezbytné látky

Co se týká propagování nízkotučných diet v souvislosti s
cholesterolem, jsou potraviny zdrojem daleko méně podstatným, než se
obecně traduje. Průměrně se stravující člověk přijímá
nejvýše 25 % cholesterolu v potravě, často ještě mnohem méně.
Zbylých minimálně 75 % vytváříme sami, především v játrech a
nezávisle na tom, co jíme. Cholesterol je totiž základní stavební
složkou všech buněčných membrán a bez něj bychom prostě nemohli
vůbec existovat. Proto jej organismus musí vytvářet nepřetržitě v
dostatečně velkém množství, i kdyby se člověk živil absolutně
bezcholesterolovou potravou.

Jednou z hlavních příčin chorob tepen a následných infarktů
srdce je narušená funkce arteriální stěny, což se – podobně
jako kurděje – projeví při dlouhodobém nedostatku vitamínů,
minerálů a dalších nepostradatelných živin a při současném
přebytku kyselinotvorných potravin.
Díky celoročnímu intenzivnímu měření pH moči a hledání všech
možných souvislostí jsem si ověřil málo známou skutečnost, že
když už musíme dodat tělu nějaký zdroj energie, tak je
zdravější dodat energii v tucích než ve škrobech a jiných
cukrech. Tuky daleko méně překyselují organismus. Má to ještě
další metabolické souvislosti: Rychlé cukry dělají paseku v těle,
inzulinový šok a podobně – to už se ví.
Škroby se sice vstřebávají pomaleji, ale bohužel stejně musí
dojít k jejich rozštěpení na jednoduché cukry, které jsou
metabolicky aktivní, tělo si nemůže dovolit mít po jídle jejich
zvýšenou hladinu. Neboli když je hned nespálí, musí je
metabolizovat a zabudovat do zásobního tuku, se všemi
nepříjemnostmi s tím způsobenými.
Tuky se naproti tomu vstřebávají do krevního oběhu v podobě
nepatrných mikrokapiček, které nejsou metabolicky nikterak
zatěžující a mohou v krvi kolovat mnohem delší dobu a pokojně
čekat na spálení v Krebsově cyklu.
„Nalepování tuku“ (lidově řečeno) na cévní stěnu není
způsobeno jejich samotnou přítomností v krevním řečišti, ale
tím, že tělo je překyselené a přebytek kyselých látek v krvi
naleptává cévní stěnu a způsobuje její zánět.

Cholesterol chrání před překyselením

Vysoká hladina cholesterolu Vás v takové situaci naopak chrání
před zničujícím účinkem překyselení organismu – to je to
skutečné nebezpečí, protože přebytečné kyseliny v těle mimo
jiné trvale naleptávají cévy.
Cholesterol, který se v cévách usazuje, je vlastně sebeobranná
forma „záplaty“ na poleptaná místa. Bez tohoto dočasně
ochranného vlivu cholesterolu by lidé velmi brzy zemřeli na následky
vykrvácení z proleptaných cév. Neboli je lépe zemřít v
důchodovém věku na cévu ucpanou, než v mladém na cévu rozpadlou
překyselením. Příroda je často mnohem moudřejší, než si bílé
pláště ve své šarlatánské rádoby vědeckosti uvědomují.
Tělo naprosto geniálně mění rychlou smrt překyselením (a
stresem) za mnohem později přicházející komplikace z
cholesterolových cévních záplat.
Takže vysoká hladina cholesterolu neznamená, že s ním máme
bojovat. Je to prostě jen signál, že tělo zmobilizovalo jeho
zvýšenou tvorbu, protože s jeho pomocí bojuje proti nějakému
jinému, skutečnému nepříteli našeho zdraví.
Naší povinností je jít zmobilizovaným vysokým hodnotám na pomoc
a bojovat proti společnému nepříteli – CHRONICKÉMU PŘEKYSELENÍ
organismu!
Velmi důležitá je souvislost s dýcháním - viz článek:
„Překyselení z nedostatku kyslíku – nitrobuněčná otrava, za
kterou si můžeme sami.“ [1]

Léky zvyšují riziko nemocí

Podávání chemických toxických „léků“ snižuje riziko
obávaných cévních příhod v rámci „upravených“ královsky
placených studií (viz články níže). Ve skutečnosti daleko
významněji zvyšuje rizika nemocí způsobených toxickým účinkem
těchto chemikálií. Jsou to především masivně nasazované statiny,
které můžete svému lékaři statečně odmítnout, protože nejde o
žádné léky (co by měli prospět vašemu zdraví), ale naopak jde o
zdraví nebezpečné toxické chemikálie. Výsledek je ten, že lidé
„léčení“ na cholesterol mají sice lepší ČÍSLO z laboratoře
– ale ve vyšším věku horší celkové zdraví než ti, kteří
nabídku k „léčbě“ vyššího cholesterolu odmítli.
Když vám například lékař při léčbě statiny konstatuje z
kontrolních vyšetření, že „máte jen trochu zvýšené jaterní
testy“ ve skutečnosti tím oznamuje: „Umírají Vám játra.“
Zvýšené jaterní testy opravdu znamenají, že ve zvýšené míře
umírají jaterní buňky, z jejichž mrtvých těl se do krve uvolňuji
enzymy, které se za normálních okolností vyskytují jen uvnitř
živé zdravé jaterní buňky. Přítomnost enzymů z mrtvých
jaterních buněk je pak laboratoří vyhodnocena jako „zvýšení
jaterních testů“.
Zhoršení zraku až úplné oslepnutí je uváděno jako jedno z
dalších rizik dlouhodobého podávání statinů proti zvýšenému
cholesterolu. Jenže když statiny „léčený“ člověk začne
hlásit nápadné zhoršení zraku, lékař z oficiální chemické
medicíny prostě řekne, že se to „normálně“ stává starým
lidem.
Stejně tak se kupříkladu „normálně“ stává, že starý
člověk dostane mrtvici po krvácení do mozku – koho by napadlo dát
do souvislostí s předchozí „léčbou“ aspirinem či anopyrinem
či dokonce Warfarinem, které riziko vnitřního krvácení
jednoznačně zvyšují. (To je původně jed na krysy, viz článek
Warfarin – co vám u lékaře neřeknou) [2]

Nesmyslná léčba zvýšeného cholesterolu

Další informace o nesmyslné chemické „léčbě“ zvýšeného
cholesterolu najdete například v těchto článcích:
■ Farmaceutické firmy šíří lži o působení léků se statinem
[3]
■ Velká cholesterolová lež [4]
■ Podfuk s cholesterolem [5]
■ Návrat cholesterolu [6]
■ Česnek je lepší v prevenci srdečních příhod než statiny
[7]
■ Statiny, cholesterol a homocystein [8]
Kromě ničím nenahraditelné péče o přiměřenou zásaditost
organismu je daleko rozumnější užívat při zvýšené hladině
cholesterolu takové přírodní látky, jejichž komplexní účinky
jsou současně spojené s celkovou podporou regeneračních mechanismů
organismu cév i jiných orgánů.
Také je dostatek pozitivních referencí na užívání omega-3
nenasycené mastné kyseliny, důležité pro zdraví cév, mozku i
jiných tkání. V sebezdravější potravě jich není tolik, kolik je
jich schopen náš organismus využít k maximálnímu prospěchu. V
produktech, které je obsahují, je dnes široký výběr.
Zajímavý je Maqui Pure, údajně nejúčinnější antioxidant z
dosud prozkoumaných přírodních látek.
Všechny přírodní produkty lze užívat dlouhodobě, třeba i
doživotně, pokud se klient aktivně snaží o zdravou dlouhověkost.
Snižovaní hladiny cholesterolu či hodnot hypertenze tyto přírodní
látky zvládají v rámci svých komplexních regeneračních a
detoxikačních účinků, pokud se berou dlouhodobě.
O takovýchto regeneračních a detoxikačních účincích se při
podávání oficiálních syntetických „léků“ nedá hovořit ani
náhodou. Zcela naopak – pokud při užívání syntetických léků
na snižování cholesterolu vznikají nějaké jiné zdravotní
potíže, v takovýchto případech tělo vlastně jen zřetelně
odmítá přijmout jed, který mu ubližuje.
Ještě jedna důležitá poznámka z praxe. Ze zkušeností našich
klientů víme, že některým z nich zvýšená hladina cholesterolu v
krvi výrazně klesla, pokud přešli na bezmasé stravování, aniž by
jakkoliv řešili obsah tuku v ostatních konzumovaných potravinách!
Souvisí to totiž s podstatně méně toxickým účinkem bezmasého
stravování.

Jak se zbavit překyselení organizmu?

Jídelníček bez masa, ryb, všech rychlých cukrů a alkoholu je
opravdu velice zdravý způsob, jak se zbavit chronického
překyselování organismu – spolu s hlubokým pravidelným
dýcháním.
Překyselení dokáže poškodit cokoliv v lidském organismu –
sumář informací a další odkazy k tomuto tématu [9]
Proto každému, kdo má zájem aktivně pečovat o své zdraví,
doporučuji měřit si pH moči opakovaně v průběhu dne a hodnoty si
zapisovat (třeba do tabulky v Excelu). Výsledné hodnoty mi pak
můžete poslat mailem do naší internetové poradny. [10]
Přetěžování nervové soustavy je další významnou příčinou,
proč si tělo v sebeobraně samo zvyšuje tvorbu OCHRANNÉHO
cholesterolu v játrech. Tvorba cholesterolu v játrech je mnohem
mohutnější zdroj cholesterolu než tuky v potravě! Cholesterol se v
játrech tvoří převážně ze sacharidů, které paradoxně žádný
tuk neobsahují.
Pokud Vám „chemický“ lékař tvrdí, že kvůli cholesterolu se
musíte vyhýbat tučné stravě, a nevaruje vás před překyselením,
stresem a sacharidy, můžete si pomyslet něco o jeho zastaralém
vzdělání. Nesmyslný humbuk kolem životně naprosto nezbytné látky
vydávané za nepřítele lidského zdraví je typickou ukázkou toho,
komu zdravotnictví ve skutečnosti nevědomě posluhuje.

MUDr. Ladislav Šafránek
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one